«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori. 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ "ΒΑΡΝΑΛΕΙΟ"

Οι αξίες μας

Λίγα λόγια

 

Από τη δεκαετία του 1980 ήδη, το ένα και μοναδικό σχολείο της περιοχής (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου), αδυνατεί να καλύψει κτιριακά τον μεγάλο αριθμό μαθητών του. Αναγκάζεται να λειτουργεί με 12 τμήματα σε 2 βάρδιες (6 τμήματα το πρωί και 6 τμήματα το απόγευμα εναλλάξ). Καθίσταται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης ενός δεύτερου σχολείου το οποίο θα αποσυμφορούσε την κατάσταση. Έτσι το 1985 ιδρύεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου με ενέργειες του τότε Κοινοτάρχη Νέας Αγχιάλου κ.Παύλου Δημόπουλου και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Ευστάθιου Βέτσικα. 

Λόγω έλλειψης σχετικού απαλλοτριωμένου χώρου το νέο σχολείο χτίστηκε δίπλα στο παλιό στους πρόποδες του λόφου «Δεξαμενή». 

Το καινούριο διδακτήριο άνοιξε τις πόρτες του για τους μαθητές, τον Σεπτέμβριο του 1996 με Διευθυντή του τον κ. Ευστάθιο Βέτσικα και λειτούργησε αρχικά ως 8/θεσιο παίρνοντας και το προσωνύμιο «Βαρνάλειο» προς τιμή του ποιητή Κώστα Βάρναλη. 

Το 2000 προήχθη σε 12/θεσιο.

Το όραμά μαςΟ Διευθυντής και το Διδακτικό προσωπικό του σχολείου έχοντας κοινή πεποίθηση ότι στο επίκεντρο κάθε μας προσπάθειας πρέπει να βρίσκεται το παιδί και οι ανάγκες του, μοιράζονται το ίδιο όραμα και λειτουργούν από κοινού έτσι ώστε να στοχεύσουν:
Στην αποδοχή της διαφορετικότητας του κάθε παιδιού και στο σεβασμό της προσωπικότητάς του.

Στην ομαλή ένταξη του κάθε παιδιού στο σχολικό περιβάλλον.

Στην παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης και επιτυχίας για όλα τα παιδιά.

Στην όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική μάθηση.

Στο να μάθουμε το παιδί "πώς να μαθαίνει".

Στην παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης που οδηγούν στη συγκρότηση ενός χαρακτήρα με ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης.
Στην καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας, που είναι το καλύτερο μέσο για πρόληψη και καταπολέμηση της παραβατικής συμπεριφοράς.

Στην καλλιέργεια της αυτενέργειας κατά τη μάθηση, που είναι το καλύτερο μέσο για πρόληψη της σχολικής αποτυχίας.

Στις αρμονικές σχέσεις του σχολείου με τους παράγοντες που το περιβάλλουν, αλλά και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό απόσπασμα από τη γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2018 – 2019.

03
Καταλαβαίνουμε τις ανάγκες των παιδιών και προσπαθούμε για το καλύτερο.
FACE
FACE (2)
FACE

Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Με την υπ’ αριθμ. Φ17/72957/Δ1 /8-5-2018 (ΦΕΚ Β΄2563/2-7-2018) Υπουργική Απόφαση, το σχολείο μας εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών και από το σχολικό έτος 2018-2019 λειτουργεί η δανειστική μας βιβλιοθήκη για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Μέχρι σήμερα έχουν καταλογογραφηθεί πάνω από 700 τίτλοι βιβλίων που είναι διαθέσιμοι για δανεισμό. Μπορείτε να δείτε εδώ τον κατάλογο. 

Φοράμε τη μάσκα μας

Μένουμε ασφαλείς

Το σχολείο μας - Our school

Καλή σχολική χρονιά

11881